توضیحات

1-کاروانسرای حوض سلطان قم یا رباط حوض سلطان در جاده تهران قم واقع است.این بنای آجری در کنار یک کاروانسرای دوره صفویه در دشت‌های جنوبی کوهمره قرار دارد. این کاروانسرا یکی از بزرگترین کاروانسراهای استان قم و ایران است که در مسیر پر رفت و آمد جاده تهران قم، بخش مرکزی و روستای چشمه شور قرار گرفته و از جاذبه های تاریخی و گردشگری قم محسوب می شود. این کاروانسرا که یادگاری از دوران قاجار می باشد، در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۷۶۹۵ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفت.

 

2-کاروانسرای پاسنگان قم در عصرصفوی به دست فردی به نام حاجی محمد باقر ساخته شده است .این کاروانسرا در مسیر جاده قم کاشان و حد فاصل ۲۰ کیلومتری شهر قم قرار دارد. کاروانسرای پاسنگان هم‌اکنون در شعاع چند صد متری جاده ارتباطی اتوبان قدیم قم به سمت کاشان و در محدوده دشت واقع است. این کاروانسرا با شماره ۳۵۷ و در سال ۱۳۲۱ ثبت شد و هم‌اکنون در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

 

3-کاروانسرای دیر گچین قم، یکی از بزرگ‌ترین کاروانسراهای ایران، بر سر راه جاده تاریخی ری به قم در مرکز پارک ملی کویر قرار دارداسم‌های دیگه این کاروانسرا ۱۸۰۰ ساله دیر کاج، دژ کردشیر و دیر الجص است. دیرالجص در زبان عربی به معنای دیر گچی است و چون ملات اصلی کاروانسرا را گچ تشکیل داده، آن را دیر الجص یا امروزه دیر گچین می‌نامند. ویژگی‌های منحصربه‌فرد این اثر باعث شده آن را «مادر کاروانسراهای ایران» بنامند.


4-کاروانسرای شاه عباسی کهک واقع در ۲۰۰ متری شمال غرب روستای کهک از توابع دلیجان و در صدمتری مقبره آقاخان محلاتی قرار دارد. همانطور که از نام این کاروانسرا پیداست، این کاروانسرا از بناهای بازمانده از دوره صفویه می‌باشد و در زمره ۹۹۹ کاروانسرایی است که در دوره شاه عباس صفوی در کشور ساخته شده ولی معماری آن، از شیوه معماری دوره سلجوقیان پیروی می‌کند.

تماس با ما
   موبایل:  09100587214   
تماس

ذخیره اطلاعات تماس
تاریخچه بازدیدهای شما