اسلاید شو
توضیحات

قدمتی شش هزار ساله در کنار طبیعتی همه فن حریف و جادویی با آمیزه ای از آب و هوای سرد و معتدل از اردبیل یک مقصد ایده آل ساخته که از قضا جاذبه هایش از تنوع بسیار بالایی برخوردارند. به هر گوشه استان اردبیل که سر بزنید قطعه ای از تاریخ در دل دشتی وسیع یا کوهی بلند بالا پنهان شده است. بیایید سفرمان را از قلب استان اردبیل و شهر اردبیل آغاز کنیم.

 

بقعه شیخ صفی الدین اردبیل

 

سفرمان را از بقعه شیخ صفی الدین در شهر اردبیل، مرکز استان اردبیل آغاز می کنیم. در میدان عالی قاپو در قلب اردبیل، یک بنای باشکوه و مشهور هفتصد ساله جا خوش کرده است. یک خانقاه که بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی بوده و گنبدهای کوچک و بزرگش در کنار هم حسابی نظرتان را جلب می کند. جد بزرگ صفویه در همین محل به تدریس عرفان و تصوف می پرداخته و مریدان و شاگردان بسیاری را پرورش داده است. آرامگاه جد بزرگ صفویان در انتهای یک مسیر زیبا که به صورت حجره حجره آراسته شده، نخستین قدم در بازدید از این مجموعه است. یک شاهکار به تمام معنا که اوج معماری تیموری و ایلخانی را به رختان می کشد

دریاچه شورابیل اردبیل


در حاشیه شهر اردبیل یک دریاچه قراردارد که یکی از تفرجگاه های اصلی مردم شهر است و قدمتی به مراتب بیشتر از دریاچه دیگر آذربایجان یا همان دریاچه ارومیه دارد. دریاچه ای که اگر به زبان آذری مسلط باشید شوری آبش از نامش هویدا است؛ اما این شوری آب متعلق به سال ها قبل بوده و حالا با تزریق آب شیرین آنقدرها هم شور نیست و دریاچه تبدیل به پناهگاهی برای پرندگان مهاجر و محلی برای پرورش ماهی های قزل آلا شده است. دور تا دور دریاچه را یک مسیر پیاده روی احاطه کرده است که نمای فوق العاده ای دارد. جالب است بدانید اطراف دریاچه مملو از حضور دانشگاه ها است. دریاچه بی نهایت زیبا بوده و آرامش خاصی را در محاصره کوه ها و شهر به جانتان سرازیر می کند. 

دریاچه نئور اردبیل

 

بیایید کمی از شهر اردبیل فاصله گرفته و خودمان را به مرز اردبیل، خلخال و گیلان برسانیم. هر نقطه ای که اردبیل به گیلان برخورد کرده یک شگفتی حیرت انگیز در دل طبیعت پدید آمده است. دریاچه باستانی نئور یکی از همان شگفتی های خلقت است که در نزدیکی بهشتی به نام سوباتان قرار دارد. اگر به دنبال یک طبیعت گردی بی غیب و نقص و خارق العاده می گردید خود را به دامان کوه باغرو برسانید و با پای پیاده به سمت نئور بروید. دریاچه ای با آب های شیرین که محل پناه گرفتن پرندگان مهاجر بسیاری بوده و آوازه قزل آلاهای رنگین کمانش به گوش خیلی ها رسیده است. دشت های سرسبز و بی نظیر اطراف دریاچه و گله های اسب های وحشی که هر از چندگاهی از کنار نئور عبور می کنند این دریاچه را در ذهنتان برای ابد حک خواهد کرد.

 

آبشار و پیست اسکی آلوارس

آلوارس روستایی است که در دامنه سبلان و در محاصره شقایق ها، برف و مه قرار گرفته است؛ روستایی که اطرافش جان می دهد برای کشف کردن. در یک سو بزرگترین پیست اسکی کشور که در زمستان غوغا می کند، در سویی دیگر عشایری که در دل دشت ها با چادرهای زیبایشان جشنواره رنگ برپا کرده اند و در آن طرف تر چشمه و آبشار گورگور که در کنار چشمه های متعدد و رودخانه خیاوچای حیرت زده تان می کند. آلوارس بهشتی کمتر شناخته شده است که در سفر به سرعین حتما باید سری به آن بزنید.

تپه نادری

یکی دیگر از جاهای دیدنی اردبیل، تپه نادری است. تپه نادری در زمان افشاریان و به دستور نادرشاه افشار در زمان جنگ ساخته شد. کاربرد این تپه برای این بود که فرماندهان از فراز آن برای سربازان سخنرانی کنند و آنها را برای جنگ آماده سازند. هنوز که هنوزه بقایای این تپه همچنان باقی است.

برای ساخت تپه نادری از سفال استفاده شده است. این سفال‌ها متعلق به دوره اسلامی می‌باشند و بدون لعاب هستند. رنگ و طراحی خاصی در آنها استفاده نشده است. آدرس تپه نادری واقع در سه کیلومتری جاده اردبیل به تبریز می‌باشد. برای بازدید از این جاذبه بایستی روزی را انتخاب کنید که قصد دیدن از جاهای دیگر را ندارید و یا اینکه در حال حرکت به شهر تبریز هستید.   

پل هفت چشمه

پل «داشکسن» یا «یدی گوز» در زبان آذری که به فارسی می‌شود هفت چشمه، پلی آجری روی رود بالیق لو است. این پل از جهت قدمتی که دارد جزو جاهای دیدنی اردبیل محسوب می‌شود.پل هفت چشمه در زمان صفوی ساخته شده و جزو معدود پل‌های آجری روی این رودخانه بوده است. عرض کم پل نشان می‌دهد برای عبور و مرور پیاده استفاده می‌شد.حالا یک پل عبور خودرو در کنار آن ساخته شده و یک پل چوبی-فلزی برای عبور پیاده و تماشای پل قدیمی در کنارش ساخته‌اند. با بهبود فضای سبز و پاکسازی محیط، می‌توان چند دقیقه‌ای را در کنار رودخانه گذراند.

 خانه تاریخی رضازاده

از دوران قاجاریه ساخت خانه‌های اعیانی در اردبیل رونق گرفت و از حاکمان محلی تا اشراف و تجار هرکدام خانه‌ای با معماری خاص آن دوران ساختندچند خانه از آن دوران به خوبی حفظ شده و با تغییر کاربری به عنوان جاذبه گردشگری برای بازدید عموم بازگشایی شده است. بعضی از این خانه‌ها هم تبدیل به موزه شده‌اند که در ادامه معرفی می‌کنیم.

خانه رضازاده که حالا به نام موزه شهدا شناخته می‌شود، در ابتدا به عنوان اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل استفاده می شد. حالا تصاویری از شهدا، وصیت‌نامه، لباس و لوازم جنگ شهدا در این موزه به نمایش گذاشته‌اند.

تاریخچه بازدیدهای شما