اسلاید شو
توضیحات

باغستان: 

باغستان‌های سنتی قزوین در مساحت تقریبی دو هزار و 600 هکتار شرق، غرب و جنوب شهر قزوین را فراگرفته و در پالایش و تعدیل اثرات سوء بادهای مه و راز که از شمال و غرب و جنوب شرق میوزد، مؤثر است.

عمر این باغستان بیش از هزار سال است و هم اکنون درختان 300 تا 400 ساله پسته به تعداد زیادی در آن وجود دارد.

باغستان‌های قزوین دارای بیش از 10 هزار قطعه است که هر یک از آن‌ها با مرز خاکی از یکدیگر مجزا و دارای پلاک ثبتی به اشکال و مساحت متغیر از 250 تا پنج هزار متر مربع و دارای مالکیت خصوصی است.

باغ‌های اطراف قزوین دارای درختان مثمر از انواع و ارقام پسته، بادام، زرد آلو، انگور، گردو و درختان و بوته‌های غیر مثمر که تماما مقاوم به خشکی و شرایط نامناسب محیطی می‌باشند و با یک نوبت آبیاری در در زمستان و بهار میوه های شیرین و خوشمزه تولید می کنند.

این باغستان‌ها همانند یک آبخوان وسیع با آب جاری و سیلاب پنج رودخانه فصلی با دبی متغیر در فصول زمستان و بهار در کرت‌هایی به ارتفاع متوسط یک متر در یک یا دو نوبت غرقاب می‌شوند.

عمده محصول تولید شده در باغستان بدون استفاده از سم و کود و به صورت ارگانیک تولید می شوند.

پسته سبز مشهور قزوین، انگور شاهانی و زردآلو محمدرضایی از میوه های شاخص باغستان سنتی قزوین به شمار می آیند.

 

رودخانه فصلي ارنزک :

 ارتفاعات شرقي مشرف بردره رودخانه فصلي ارنزک که از دو کيلومتري شمال قزوين آغاز مي شود يکي از نقاط خوش آب وهوا وازتفرجگاههاي ديرينه مردم شهراست که اينک درعرصه اي به وسعت هزار هکتارتوسط شهرداري قزوين آماده سازي شده وپذيراي شهروندان و گردشگران است.براي تکميل اين پروژه بزرگ تله کابين،سينماي تابستاني،پيست هاي دوچرخه سواري،موتورسواري،سوارکاري،بازيگاه کودک،موزه تاريخ طبيعي،آب نماهاي مختلف وکمپينگ ارزان قيمت براي مسافران پيش بيني شده است.دسترسي آسان،هواي لطيف کوهپايه اي وکوهستاني،اشراف برشهرقزوين وجاده رودبارشهرستان ازويژگي هاي قابل توجه بوستان هزارهکتاري باراجين به شمار مي رود.

 

 

روستاي نياق: 

روستاي نياق در هفده کيلو متري شمال قزوين قرار دارد و يکي از مراکز مهم کشت انگور در استان است ايوان صخره اي است نسبتا مرتفع که دو فرو رفتگي به مانند ايوان در دو طرف آن به طور طبيعي ايجاد شده است. در هر يک از اين فرو رفتگي ها حوضي مستطيل شکل با ابعادي حدود2×4متر حفر شده عمق آنها به دليل ريخته شدن سنگ و شن و... در آن نامشخص است اين حوض ها با آب باران پر مي شوند در بالاي ايوان آثار قابل توجهي از زندگي پيشينيان از جمله انواع سفال شکسته  به دست آمده است.


 

دریاچه آوان: 

بزرگترين و زيباترين درياچه در منطقه قزوين، که به فاصله 75 کيلومتري شمال شرقي شهر قزوين قرار دارد. طول آن در طويل ترين قسمت 325 متر و عرض آن 275 متر و عمق آن از 1 تا 5/7 متر در نوسان است. آب درياچه از طريق چشمه هاي کف درياچه و نزولات آسماني تامين مي شود و غليان دايمي آن باعث صافي و زلالي آب درياچه شده است. از سرريز آب درياچه نيز رود کوچکي تشکيل مي شود مه آب آن مورد استفاده کشاورزان روستاهاي «کوشک» و «آيين» است. در تابستان اين درياچه محل ماهيگيري، آب تني و قايق سواري و در پائيز مامن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز، مرغابي و در زمستان با توجه به برودت هوا و يخ زدن سطح آن قابل اسکي راني است.

يله گنبد: 

آب چشمه معدني يله گنبد از دسته آبهاي معدني بيکربناته کلسيک آهن و گازدار خيلي گرم مي باشد. استحکام در اين آب به سبب وجود گاز کربنيک و گرماي آن تسکين دهنده و ضد درد مي باشد . مي توان از اين آب در درمان بيماريهاي عصبي _ مفصلي ، رماتيسم و عصبي استفاده نمودآشاميدن آن نيز در کار دستگاه گوارش ، کبد و مجاري صفرا و بيماريهاي معدي و روده اي و نيز بيماريهاي تغذيه اي موثر مي باشد .

 

چشمه آبگرم خرقان:

چشمه آبگرم خرقان ( ارشياء ) در فاصله 95 کيلومتري قزوين در کنار جاده مواصلاتي قزوين  همدان قرار دارد. رسوب هاي دوران چهارم زمين شناسي اطراف چشمه را پوشانده اند. آب چشمه ارشيا از ميان رسوب هاي کربناته که بر روي سازندهاي آهکي دوره ائوسن قرار گرفته اند، بيرون مي آيد. در اين منطقه، گسلي از شمال شرق به جنوب غرب وجود دارد که اين چشمه در قسمت انتهاي جنوبي آن جاي دارد. آب اين چشمه از گروه آبهاي کلروره  سديک و بيکربناته کلسيک گرم، اسيدي و همراه با سيليس مي باشد.

 آبهاي چشمه خرقان از دسته آبهاي کلروه سديک و بيکربناته کلسيک گرم با PH اسيد و سيليس مي باشند .آب اين چشمه ها  مشابه آبهاي معدني سالن موتيه_ فرانسه و بوربون_ فرانسه بوده که در درمان دردهاي عصبي ، سياتيک و رماتيسم مؤثر مي باشد . در عفونت هاي مجاري تنفسي ، تورم گلو و حلق و برنشيت مزمن به صورت استنشاق ، بخار و دوش بيني مؤثر مي باشد آشاميدن اين آبها در عفونت هاي دستگاه گوارش از قبيل سوء هاضمه ناشي از ضعف قواء توأم با يبوست ، احتقان و تشمع کبدي نيز مفيد مي باشند .

 

 دره اندج رود:

يکي اززيباترين وسرسبزترين دره هاي منطقه الموت دره اندج رود است واز ارتفاعات کوه خرم ورشروع  و به روستاي شهرک ختم مي شود. اين منطقه به لحاظ قابليت هاي زيست محيطي، وجودغارهاي طبيعي و نوع بافت کوه هاي آن، هميشه براي سکونت انسان مناسب بوده است. نام اين دره و رود آن برگرفته ازعنوان روستايي بزرگ به همين نام در انتهاي دره است. دراين دره وصخره هاي عظيم  آن که چشم هربيننده اي راخيره مي کند به وضوح مي توانيد دانش زمين رامشاهده نماييد که ازنظرموقعيت جغرافيايي وشرايط زست محيطي به نظر مي رسد درگذشته محل سکونت انسان بوده است. وجود حيوانات وحشي قابل شکار ازجمله کل، بزوخوک هاي وحشي احتمال زيست انسان را دراين منطقه بيشتر مي کند.

منطقه حفاظت شده باشگل با مساحت 26000 هکتار در هشت کيلومتري شمال غرب شهرستان تاکستان، در محدوده دهستان قاقازان قرار دارد.اين منطقه با توجه به موقعيت خاص جغرافيايي داراي زيستگاه متفاوتي است. قسمت هاي جنوبي آن زيستگاه آهو و بقيه نقاط اين تپه ماهور زيستگاه قوچ و ميش است. به دليل خالي از سکنه بودن تعداد زيادي از روستاهاي اين منطقه، اين ناحيه براي زيست حيات وحش بسيار مناسب بوده و علاوه بر آهو، قوچ و ميش جانوران ديگري چون گرگ، روباه معمولي، شغال، گراز و خرگوش دشتي نيز در آن زندگي مي کنند.

دو بناي تاريخي و فرهنگي امامزاده هفت صندق و قز قلعه در اين منطقه قرار دارند

 

غارگشنه رود:

غار در5 کيلومتري جنوب غربي روستاي گشنه رود ازبخش رودبارشهرستان با مختصات 55/52/49 درجه طول شرقي و 20/34/36 درجه عرض شمالي در ارتفاع 1620 متري از سطح دريا قرار دارد که حدود 250 ميليون سال قبل بر اثر انحلال سنگهاي آهکي سازند روته تشکيل شده و متعلق به دوره پرمين و اواخردوران زمين شناسي است. اين غار ازنوع مرطوب بوده و داراي يک تالار اصلي و چند تالار فرعي به مساحت حدود يکصدمتر و ارتفاع بيست متر مي باشد که هوايي ساکن و سرد دارد. متاسفانه استالاکتيت ها و استالا کميت هاي بسيار زيبا وحجيم آن به دليل دسترسي، نسبتا دستخوش تخريب سودجويان قرار گرفته وچکيده ها و چکنده هاي فراواني توسط غارتگران شکسته و به يغما رفته است. بعضي شواهد از انسان زي بودن اين غار درگذشته هاي دور حکايت دارد

  سفيدآب:

اين غاردر4 کيلومتري روستاي سفيدآب و در دل کوه سفيد چشمه قرار دارد. ارتفاع تقريبي آن ازسطح دريا 2400 متر ازسطح دريا است که با مختصات 42/20/50 درجه طول شرقي و 42/34/36 درجه عرض شمالي برابري مي کند.اين غار به خاطر وجود آب بسيار، دهلزهاي عمودي فراوان- که فرود بعضي چاه رودهاي آن به عمق پنجاه متر مي رسد- استلاکتيت و استلاکميت هاي جوان و بافت گل کلمي درسطوح مختلف آن مورد توجه غارنوردان و توريست هاي ماجراجو است. زمين شناسان براساس سنگ هاي آهکي رسي مربوط به سازند روته سن غار سفيد آب رابين 250 تا 290 ميليون سال تخمين زده اند.

 

 غار حاجت خانه :

دردامنه يکي ازکوههاي نزديک روستاي آکوجان بنام« بزادشت» از ناحيه رشکين پره، غاري قرار دارد که حاجت خانه خوانده مي شود.مردم محل شبهاي جمعه به اين غار مي روند و به عبادت مي پردازند. سنگهاي بدنه داخل غار تمامي صيقلي شده و برروي آنها نقوشي کنده کاري شده است. اين غار در فاصله 79 کيلومتري ازشهرقزوين دربخش رودبارشهرستان واقع شده است.

 

 از ديگر جاذبه هاي طبيعي استان مي توان به سرچشمه خاررود، سرچشمه نينه رود، آبشار گرمارود، درخت چنار خونبار زرآباد، سرو کوهي کش آباد، سرو کوهي زناسوج، چنار کهن شمس کلايه، کوههاي تخت سليمان، صخره هاي بزکش اوان و جنگل يالان اسعدي اشاره کرد.

 امامزاده اسماعيل:

امامزاده اسماعيل (ع) از نوادگان امام جعفر صادق (ع) است .بناي بقعه در دو طبقه؛ شامل فضاي اصلي حرم، چهار ايوان متصل در طرفين آن و فضاي جنبي ايوان ها است. حرم گنبدي دارد که روي آن کاشيکاري و زير آن کاربندي و گچبري است. مدفن اصلي امامزاده در سرداب بقعه در زير حرم قرا گرفته است 

 بقعه پيغمبريه:

بقعه پيغمبريه در ضلع جنوب غربي باغ چهلستون قرار دارد. بنا بر گفته هاي مختلف مدفن چهار تن از پيامبران به نام هاي سلام، سلوم، سهولي و القيا است. علاوه بر اين پيامبران، امامزاده صالح بن حسن (ع) نيز در اين  مکان مدفون است. بناي بقعه آجري است و شامل ايوان ستونداربا دو جفت ستون چوبي و ازاره سنگي و ديواره هاي گچبري شده است. در پشت ايوان، ابتدا فضاي پيش ورودي و سپس فضاي مربع شکل حرم قرار دارد و بر فراز آن گنبدي با کاربندي قرار گرفته است

 آمنه خاتون:

بناي آرامگاه آمنه خاتون دختر امام جعفر صادق (ع) متعلق به دوره صفويه است.طرح داخلي بقعه هشت ضلعي و طرح بيروني آن گرد است و محرابي با مقرنس دارد بر فراز بقعه گنبد بزرگ دو پوش و کاشيکاري شده قرار گرفته است. پنجره هاي زير اين گنبد داراي چهار شباک گچي پر کار و نفيس است. در دوره قاجار اتاقي به بقعه الحاق شد در اين اتاق چاهي مقدس و مورد احترام وجود دارد

 امام زاده اباذر:

امام زاده اباذر در روستايي به همين نام  و در فاصله بيست کيلو متري شمال شرقي شهرستان قزوين قرار دارد. بنا بر اعتقاد اهالي منطقه ايشان از فرزندان امام جعفر صادق (ع) هستند .

بقعه از سنگهاي کوهي ساخته شده و با گنبد دو پوش آجري پوشش داده شده است. ازاره بقعه از کاشي پوشيده شده و بنا بر طرح و پخت آن مي توان اين کاشي ها را از آثار دوره قاجار دانست. علاوه بر ضريح، در کنج بقعه سنگ قبري به ارتفاع تقريبي چهل سانتي متر به صورت سکو قرار دارد و داراي کتيبه کنده کاري شده ايلخاني است.

ورودي بقعه در سمت شرق است و در طرفين آن سنگ هاي منقش به کتيبه بسيار نفيسي قرار دارد. در دو طرف ورودي دو شباک سنگي با گره بندي قرار گرفته اند که يکي از آن ها داراي کتيبه است.

بقعه شبيه بناهاي صفويه است و مي توان نتيجه گرفت که بناي اوليه دوره ايلخاني که احتمالا بسيار زيبا و با شکوه بوده به علت ويراني و تخريب در دوره صفويه باز سازي شده و کتيبه هاي آن روي بناي جديد نصب شده است. کاشيکاري گنبد و داخل بقعه نيز در زمان قاجار انجام گرفته است

 

 

 علي اصغربن موسي الکاظم:

 

امامزاده "علي اصغربن موسي الکاظم" در86 کيلومتري شهرقزوين در روستاي زرآباد از توابع بخش رودبار الموت قرار دارد که همه ساله عده زيادي در ايام تاسوعا و عاشورا ازشهرهاي دور و نزديک و روستاهاي منطقه رودبارشهرستان و الموت به زيارت آن مي آيند. درمقابل بناي امامزاده چنار کهنسالي قرار دارد که در منطقه بنام چنارخونبار معروف است و به اعتقاد و شهادت اهالي محل هرساله هنگام اذان صبح عاشورا از شاخه هاي آن مايع قرمز رنگي مانند خون تراوش مي کند. مراسم عزاداري که در اين منطقه برگزار مي شود در نوع خود بي نظير است. اين مراسم از صبح روز تاسوعا شروع شده و تا اذان صبح عاشورا ادامه دارد. در شب عاشورا عزاداران حسيني از شب هنگام تا اذان صبح حلقه وار در حياط امامزاده به سينه زني و نوحه سرايي (که ازسروده هاي مردم محلي است) مي پردازند.

 

امامزاده اسماعيل: 

امامزاده اسماعيل فلار از نوادگان امام موسي کاظم(ع) است که در35 کيلومتري قزوين- رازميان مرکزبخش رودبار شهرستان واقع شده است. از بناي قديمي امامزاده چيزي باقي نمانده است و بنايي که درحال حاضر پا برجاست با کمک اداره اوقاف و اهالي روستايي ساخته شده است. اين امامزاده از زيارتگاههاي مشتاقان اهل بيت مي باشد و هر ساله زائرين زيادي به خصوص در ايام محرم دارد که از مکانهاي دور و نزديک به زيارت اين امامزاده مي آيند.

 

 آرامگاه علي ابن عون:

آرامگاه علي ابن عون در روستاي شکرناب از توابع آبيک قرار دارد. بناي بقعه هشت ضلعي و طول تقريبي هر ضلع 80/7 متر است. جرزها و طاق نماهاي خارجي با قوس هاي تيزه دار قاب سازي شده اند. داخل حرم نيز به شکل هشت ضلعي است و روي هر ضلع آن طاق نمايي ديده مي شود، گنبد رک ترک دار آجري بر روي مرقد امامزاده قرا گرفته است. ورودي حرم در شمال بقعه قرار دارد، و در کتيبه بالاي در ورودي، سال ساخت بناي اصلي حرم  و نام سازنده آن درويش نورالدين به چشم مي خورد

 و دیگر امام زاده های شهر قزوین از جمله: امام زاده منصور ، امام زاده علاءالدین ،امام زاده کمال ، امام زاده هفت صندوق،امام زاده ولی ضیاء آباد، امام زاده امامزاده عبدا... و فضل ا...فارسجين

 

کلیسا:

کليساي رفيع در حياط مدرسه اي به همين نام، قرار دارد. اين کليسا در دوره پهلوي اول در اين محوطه که از ديرباز مجموعه آموزشي وعبادتي ارمنيان اين شهر، بود ساخته شد. کليسا داراي بنايي آجري با طرحي مبتني بر محورهاي چليپايي است و فضاي اصلي آن، به شکل مستطيل و داراي چها ر ستون است. محور اين فضا، شرقي غربي است و در ضلع شرقي آن، محراب کليسا قرار دارد که با چند پله از هال نماز خانه جدا مي شود. در دو طرف محراب، دو اتاق کوچک قرار دارد. در ضلع غربي کليسا، دري ديده مي شود که به فضاي زير ناقوس راه مي يابد. اين فضا طرحي هشت گوش دارد. ورودي کليسا به شکل نيم دايره و در ضلع و به قرينه، در ضلع شمالي فضايي شبيه به آن ساخته اند. اين كليسا در خيابان طالقاني قرار دارد و در ديگري نيز از خيابان خيام به آن باز مي شود. علاوه بر مراسم عمومي مربوط به ارامنه، اين كليسا همه ساله ميزبان آيين مخصوص" ارتحال و معراج حضرت مريم" است كه همزمان با " عيد تبرك انگور " در ماه آگوست (مرداد ماه) برگزار مي شود و انجمن هاي فرهنگي ارمني به زيارت اين كليسا مي‌آيند.

 

آب انبار:

آب انبار مسجد جامع در جلو خان مسجد جامع قرار دارد. به گواه کتيبه ورودي آن در زمان سلطنت شاه سليمان صفوي(1104-1077 ه . ق) ساخته شده است. سر در آب انبار داراي طرحي ساده و فاقد هر گونه تزيين است. راه شير آب انبار داراي سي و هفت پله سنگي و مخزن آن گنجايش 1800 متر مکعب آب را دارد. جنس ديواره هاي آن از شفته آهک و به قطر 2.4 متر است

آب انبار سردار بزرگ:

آب انبار سردار بزرگ، بزرگترين آب انبار تک گنبدي ايران است و در خيابان راه آهن قرار دارد. بانيان اين بنا محمد حسن خان و محمد حسين خان سردار از امراي فتحعلي شاه قاجار بودند. آب انبار داراي سر دري رفيع با قوس جناغي است. راه شير آب انبار پنجاه پله سنگي دارد و براي دسترسي به آب بايد دوازده و نيم متر پايين رفت. مخزن آب آن مربع شکل و به ابعاد تقريبي هفده متر است. مصالح به کار رفته در جرزهاي آن شفته آهک با روکش ساروج و قطر آنها در حدود سه متر است

آب انبار سردارکوچک:

       اين آب انبار مقابل مسجد و مدرسه سردار قرار دارد و از بناهاي ساخته شده توسط برادران سردار از امراي فتحعلي شاه قاجار، در       سال 1229 ھ . ق است. سر در آب انبار مزين به کاشيکاري و داخل ورودي آن داراي رسمي بندي و کتيبه اي از سنگ مرمر به خط       نستعليق است. راه شير آب انبار سي و شش پله دارد.

 

آب انبار حکیم:

اين آب انبار  که باني آن حاج ميرزا آقاي حکيم است  داراي سردري زيبا با رسمي بندي است و در کتيبه آن تاريخ 1244 ھ . ق آمده است. راه شير آب انبار سي و پنج پله سنگي دارد، مخزن آب انبار از شفته آهک با روکش ساروج ساخته شده و گنجايش آن در حدود نه صد متر مکعب است. در مقابل سردر اين آب انبار سقاخانه اي هم زمان با آب انبار شکل گرفته است.

 

از ديگر آب انبارهاي قزوين مي توان به آب انبار هاي زنانه بازار، حاج ابراهيم، ملاورديخاني، آب انبار آقا و ... اشاره کرد

 

تاریخچه بازدیدهای شما