اسلاید شو
توضیحات

گبه‌بافی در صنایع دستی شیراز

یکی از صنایع دستی شیراز که بسیار در سراسر ایران طرفدار دارد، گبه است. گبه یک نوعی از دست‌بافته‌هایی است که عشایر فارس برای مصرف خود می‌بافند که جنس آن از پشم چارپایان و پرزهایی به طول حداقل یک سانتی‌متر و سه تا هشت پود در هر ردیف است که مهم‌ترین تفاوت قالی و گبه اندازه همین پرزهاست.

گلیم‌بافی

گلیم نوعی کف‌پوش گرم و نرمی است که با دار بافته و از ترکیب پشم گوسفند و بز یا نخ ابریشمی تشکیل می‌شود. گلیم یکی از قدیمی‌ترین بافته‌های دست بشر محسوب می‌شود که قدیمی‌ترین گلیم بافته‌شده در ایران به دوران اشکانیان باز می‌گردد.


قلم‌زنی

این هنر نیز مانند منبت‌کاری با استفاده از قلم و چکش انجام می‌شود، البته ناگفته نماند که ابزار قلم‌زنی با منبت‌کاری متفاوت است. این هنر در لیست هنرهای فلزکاری جای می‌گیرد. هنرمند باید نقش‌ونگارهای مختلف را روی فلزهایی مانند مس، نقره، طلا و برنج هک کنند.


سفال‌گری

هنرمند در این هنر با استفاده از گل و دستگاهی مخصوص، اشیایی مانند گلدان را می‌سازد. برای ساختن وسایل مختلف، افراد باید از خاک رس و گل کنند. پس از اتمام ساخت اشیا، آن‌ها را داخل کوره قرار می‌دهند تا پخته شود.


دوخت پارچه عشایری

پارچه‌های عشایری انواع مختلفی دارد. دامن بلند، پیراهن یا جومه، دامن زیری، جلیقه، شال بلند، کلوته، زیرپوش و شلوار راحتی ازجمله معروف‌ترین لباس‌های عشایری محسوب می‌شود. می‌توانید به بازارهای صنایع دستی شیراز بروید و در آن‌ها این پوشاک را بخرید.


نمدمالی

همانطور که از اسم این هنر مشخص است، نمد اصلی‌ترین وسیله استفاده‌شده هنرمند محسوب می‌شود. نمدمال باید نمد را بسیار محکم ورز دهد. نمدمال باید زور بسیار زیادی داشته باشد تا بتواند بهترین نمد را بسازد. در نمدمالی، بافت در کار نیست، فقط با استفاده از رطوبت و حرارت تاروپود نمد در هم گره می‌خورد.


خاتم‌کاری

یکی از قدیمی‌ترین هنر مردم ایران خاتم‌کاری بوده و می‌توان گفت که این هنر در ایران ریشه‌ای کهن دارد، اما این هنر در شهر شیراز به‌طور ویژه‌ای زبانزد خاص و عام است که می‌توان به جرئت یکی از صنایع دستی شیراز را خاتم‌کاری دانست. قدمت این هنر به دوران صفوی باز می‌گردد و علت خاص‌بودن این هنر در شیراز مراحل انجام این کار در این منطقه است که با سایر نقاط کشور متفاوت است. بهترین نمونه برای مشاهده آن مسجد عقیق شیراز است که با مراجعه به آن می‌توانید این هنر را به‌خوبی درک کنید.



معرق‌کاری

معرق در لغت به‌معنای وصله، تکه و رگه است. هر کاری که رگه در آن استفاده شود نوعی معرق‌کاری به‌ شمار می‌رود. در این هنر، تکه‌های ریزی از سنگ، فلز، چوب، پارچه، کاشی و با روش‌ها و شکل‌ها مختلف کنار یکدیگر قرار می‌گیرد.





تاریخچه بازدیدهای شما