اسلاید شو
توضیحات

مرقد امام خمینی (ره)


مرقد امام خمینی (ره) در نوع خود سازه‌ای عظیم و کم‌نظیر محسوب می‌شود و آن را یکی از باشکوه‌ترین و ارزشمندترین آرامگاه‌های جهان می‌دانند. امام خمینی بنیان‌گذار انقلاب در ۱۳ خرداد سال ۶۸ درگذشتند. البته در تقویم رسمی ایران ۱۴ خرداد به‌عنوان سالگرد ارتحال امام خمینی ثبت شده است. زمانی که امام خمینی فوت کردند، نزدیکان ایشان و مسئولین طی جلسات و مذاکراتی به این نتیجه رسیدند که تهران بهترین محل برای خاکسپاری امام است. بعد از موقعیت‌یابی‌هایی که انجام شد، این مکانی که امروزه با نام مرقد امام می‌شناسیم، از مالک آن خریداری شد و در مجاورت بهشت زهرا حرم امام خمینی را ساختند. کار ساخت مرقد بعد از رد شدن چندین طرح بالاخره در سال ۶۹ توسط جهاد سازندگی وقت و سپاه پاسداران آغاز شد و از سال ۷۰ بخش‌های اولیه طرح اصلی به اجرا درآمد.

این بنا معماری چشم‌گیری دارد و طراحی بخش اصلی مقبره آن به عهده پرویز مویدعهد بوده است.

 ابتدا حرم با مرکزیت ضریح شکل گرفت و کمی بعد مسقف شد. جالب این است که اعداد و ارقامی که در ساخت حرم امام خمینی استفاده شده هر کدام معنایی دارند و نماد چیزی هستند. برای مثال این آرامگاه دارای ۵ گنبد به نشانه پنج تن آل عباست. گنبد  اصلی حرم امام روی ۸ ستون بسیار بزرگ به ارتفاع ۸ متر قرار دارد که این عدد برگرفته از امام هشتم است.

حرم امام خمینی فقط یک مکان مذهبی و زیارتگاه نیست؛ بلکه با امکاناتی که برای آن در نظر گرفته‌اند، هم‌اکنون به مجموعه گسترده مذهبی-گردشگری تبدیل شده است. از آن‌جایی که بسیاری از زائران از شهرهای دیگر برای بازدید از حرم امام خمینی می‌آیند، این مجموعه بخش اقامتی و هتلینگ دارد تا افراد از بابت اقامت خیالشان راحت باشد. برای مثال هتل آفتاب تهران که وابسته به حرم است در فاصله بسیار کمی از مرقد امام خمینی قرار دارد.

این هتل اتاق‌ها و سوئیت‌های مختلفی دارد و رستوران، کافی‌شاپ، تالار و سالن همایش و اینترنت رایگان در لابی، از دیگر امکانات هتل آفتاب است. برای اقامت می‌توان به هتل ویلایی یادگار هم مراجعه کرد. همچنین برای تامین رفاه و آسایش زائران امکانات دیگری از جمله فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز خرید، شهربازی و شهرک سلامت (شامل درمانگاه‌های شبانه‌روزی و بیمارستان فوق تخصصی) در نظر گرفته شده است.

ساختمان حرم ۵ ورودی دارد که ۲ ورودی آن در ضلع شمالی است. در هر ۴ طرف حرم پارکینگ بزرگ با ظرفیت بالا نیز تعبیه شده است تا نگرانی بابت جای پارک خودرو برای مسافرین وجود نداشته باشد. حتی در روزهای خیلی شلوغ هم بابت پارکینگ مشکلی وجود ندارد؛ نهایتا می‌توانید از پارکینگ‌های شهر آفتاب در نزدیکی حرم امام خمینی استفاده کنید. خط یک متروی تهران که تا آرامگاه ادامه یافته نیز دسترسی افراد به حرم امام را آسان کرده است.


تاریخچه بازدیدهای شما